BIOSATNIK.CZ

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

clanky:nadobi [2009/02/02 23:18]
zuzana
clanky:nadobi [2012/10/18 20:28] (current)
Line 1: Line 1:
 +===== Fotky nádobí, které používám při přípravě kvásku a chlebového těsta =====
 +
 +Jak je vidět na fotce, úzkostná čistota vůbec není třeba. Na tu je třeba dbát pouze při zakládání nového kvásku. Starší kvásek už je dostatečně stabilní a kyselý. Skleničku, ve které je kvásek uchovaný v lednici nemyji vůbec. Když je kvásek krmen, tak tato sklenička stojí na lince a slouží jako odkladiště pro lžíci špinavou od míchání kvásku, přesně tak jak je to na fotce. Jak je také vidět, pro vedení kvásku používám plastovou nádobu a kovovou lžíci, i když je možno se někdy dočíst, že se to nesmí, že se tím kvásek ničí atd…. Sklo je samozřejmě lepší, ale i kvalitní plast je vůči kyselinám v kvásku dostatečně odolný. Lžíce, kterou používám má delší rukojeť a malou plochu. Jedná se o lžičku určenou ke kávě (macchiato). Na míchání kvásku má ty správné proporce (malá plocha ušpiněná od kvásku).Odměrku 500 ml používám k dávkování mouky do těsta a lopatku (50 ml) k přenášení mouky z pytlíku do odměrky.
 +
 +{{:​clanky:​nadobi.jpg?​600|nádobí}}
 +
 +\\
 +\\
 +Pohled do formy Unold Backmeister 8650:
 +{{:​clanky:​formaunold.jpg?​600|forma?​600}}