BIOSATNIK.CZ

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

clanky:vyber_pekarny [2014/07/19 17:16]
zuzana
clanky:vyber_pekarny [2014/09/14 21:57] (current)
zuzana
Line 18: Line 18:
 \\ \\
 \\  \\ 
-===Zde zkušenost Zuzky007 s automatickou pekárnou Sana:​=== ​ 
- 
-**Pekárna Sana** - výborný termostat na kynutí, jinak na nic:( 
- 
-Koupili jsme nedávno pekárnu Sana s nerezovou pečící nádobou. Pečeme doma vše z kvásku a těsto z něho mnohem lépe kyne při přesně dané teplotě. Dá se tak ovlivnit i výsledná chuť a trvanlivost pečiva. To byl hlavní důvod ke koupi pekárny. Z pekárny jsem velmi zklamaná. 
-\\ 
-\\ 
-1) Těsto (1,6 kg) nezvládne umíchat. Míchám v misce a až pak dávám kynut do pekárny. 
-\\ 
-\\ 
-2) Kynutí za přesně dané teploty je jediné funkční a splnilo očekávání 
-\\ 
-\\ 
-3) Protože pekárna nezvládá pečení chleba ve formě nad 150 stupňů - nejde vyklopit, přišel výrobce s nesmyslnou teorií, že chleba nemá mít kůrku, protože ta způsobuje prý hyperaktivitu. Ideální je prý chleba v podstatě pouze vařený (pařený). Nějak ale pozapomněli na to, že kůrka k chlebu patří a má svou funkci - chrání chleba před vysycháním apod. Bez kůrky to není již chleba, ale obyčejný vařený knedlík:(. Autorem pekárny je skupina okolo pana Reisse. Jejich přístup mi přijde až fanatický. Myslí si, že jeho chleba je nejlepší a všem snaží vnutit svou teorii o chlebu bez kůrky. Nějak podle hesla: Kdo není s námi, je proti nám. 
-\\ 
-\\ 
-4) Pečení chleba s kůrku se dá vyřešit tak, že si ho nechám v pekárně vykynout a upeču pak klasicky na 250-200 stupňů v troubě. Protože ho peču bez pšenice, která podle výzkumů stojí za hyperaktivitou ( a ne kůrka), tak je naprosto v pořádku a hyperaktivity u dětí se opravdu neobávám:​). 
-\\ 
-\\ 
-5) Vyřešila jsem si i to, že chleba nejde péct nad 150 stupňů v nerezové formě v pekárně, protože nejde pak vyklopit. Dnes jsem tedy upekla chleba v nerezové formě i v pekárně Sana na 230 stupňů. Stalo se, co jsem očekávala - pekárna má totiž topnou spirálu ve spodní třetině, takže chleba je někde spálený, někde akorát a nahoře upečený nejméně. Pekárna navíc smrděla rozpáleným plastem a display byl také rozpálený. Vyklopit šel chleba bez problémů. 
-\\ 
-\\ 
-6) Pekárna má spoustu drobných nedomyšlených věcí, které ztrpčují její běžné používání. Prý ji vyvíjeli 20 let a je podle jejich velmi sebevědomého a arogantního obchodního zástupce tou nejlepší u nás. Běda, když zákazník, řekne něco jiného. Je umlčen arogantním mailem. Mažou i negativní komentáře v diskuzích k výrobku. 
-\\ 
-\\ 
-7) Zákazníky prudí pan Reiss po koupi pekárny telefonem dokonce v sobotu v 8 hodin večer. 
-\\ 
-\\ 
-8) Jako termostat na kynutí chleba za skoro 6 tisíc Kč je to trochu drahá legrace. 
-\\ 
-\\